Молитовний сніданок: Релігійні лідери обговорюють шляхи співпраці та розвитку України

У Міністерстві юстиції України відбувся другий молитовний сніданок «Молитва, що об’єднує», який зібрав сотні гостей з різних сфер життя в Україні

3 травня 2023 року у Міністерстві юстиції України відбувся другий молитовний сніданок «Молитва, що об’єднує». Ця подія зібрала понад сотню гостей з різних сфер державного управління, церков, громадськості та медицини. Метою заходу було показати значення молитви для зміцнення духовності, єдності та відновлення миру в Україні.

Захід був організований за ініціативи Олени Висоцької, заступниці міністра юстиції, та В’ячеслава Когута, виконавчого директора Української християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Вони запросили представників всіх конфесій Всеукраїнської Ради Церков, керівників перинатальних закладів, депутатів Верховної Ради України, представників Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я, Національної гвардії України, капеланів та громадських діячів. Серед почесних гостей був також міністр юстиції України, Денис Малюська.

Молитовний сніданок розпочався з вшанування пам’яті загиблих у боротьбі за незалежність України та виконання Державного Гімну України. Також прозвучали молитви за Україну та її народ, якими поділилися служителі релігійних організацій та капелани. У музичному супроводженню заходу виступив Марк Сергєєв, музикант і служитель Мелітопольської Християнської Церкви, яку окупаційна “влада” Мелітополя недавно відібрала та заборонила проводити богослужіння.

молитовний сніданок в Мінюсті

Молитовний сніданок: Релігійні лідери обговорюють шляхи співпраці та розвитку України

Основною частиною заходу стала дискусійна панель, на якій учасники обговорювали актуальні питання релігійного життя в Україні та можливі шляхи співпраці між конфесіями. Учасники обговорювали питання, які стосуються міжконфесійного діалогу, проблеми боротьби з корупцією та насильством, питання підтримки військовослужбовців та ветеранів, які потребують психологічної підтримки, а також розвитку перинатальної медицини та захисту прав жінок та дітей.

Представники різних конфесій ділилися своїм досвідом співпраці з державними органами та іншими релігійними громадами. Було зазначено, що співпраця між конфесіями є важливим фактором для зміцнення миру та сприяння соціальному розвитку України. Учасники заходу також висловили свої побажання на майбутнє та обіцяли продовжувати співпрацю у питаннях, які стосуються духовного та соціального розвитку країни.

Організатори події щиро вірять, що молитва, яка об’єднує народ, може стати могутнім інструментом взаєморозуміння між різними конфесіями та для становлення повоєнного миру в України. Оскільки Україна має багату релігійну спадщину, і молитовний сніданок став ще одним кроком у сприянні розвитку міжконфесійного діалогу та співпраці. Це має допомогти у збереженні та підтримці різних релігійних традицій та культурних цінностей, а також у зміцненні єдності нації. У зв’язку з цим, молитовний сніданок є важливим заходом до побудови мирної та квітучої повоєнної України.