Поширення злочинного впливу у столичному СІЗО.

 

 

 

Поширення злочинного впливу у столичному СІЗО: так званому «смотрящому» та його спільнику повідомлено про підозру
🔹«Смотрящий» – 27-річний чоловік, засуджений за здійснення смертельного ДТП у 2018 році, в якому загинула 10-річна дитина. Другий фігурант справи – «кримінальний авторитет», який востаннє потрапив у поле зору правоохоронців у квітні 2022 року за співпрацю з окупаційними силами рф та фактом мародерства у Бучі Київської області.
🔹На території столичного слідчого ізолятора зловмисники організували стійке ієрархічне об’єднання – злочинну організацію з метою вчинення умисних тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. «Смотрящий» та «кримінальний авторитет» контролювали фінансові надходження та розподіляли кошти, отримані від злочинної діяльності, як на території підконтрольної установи, так і за її межами. «Кримінальний авторитет» займався веденням бухгалтерії: фіксував усі надходження та витрати, здійснював звірку грошових коштів виведених із СІЗО та отриманих від «злочинної спільноти» з волі.
🔹Обіг грошових коштів у «злодійському общаку» протягом 2 років досяг 35 мільйонів гривень.
🔹У ході слідства оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції провели низку обшуків у місцях мешкання та утримання фігурантів. За результатами проведених заходів правоохоронці вилучили комп’ютери, телефони, десятки банківських карток та «чорнові» записи про рух коштів, здобутих злочинним шляхом.
🔹23 листопада на підставі отриманих доказів за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора так званому «смотрящому» та його спільнику повідомили про підозру. За поширення злочинного впливу (ч.2, 3 ст.255-1 Кримінального кодексу України) фігурантам може загрожувати позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.